Inzetten op talent en excellentie

VITO wil zich als onderzoekscentrum onderscheiden door technologische innovatie en excellentie. Die focus onderbouwen we met een gericht personeelsbeleid.

Het succes van VITO wordt bepaald door de wetenschappers en experts die ze als onderzoekscentrum tewerkstelt. VITO trekt de beste talenten van over de hele wereld aan en biedt ze een uitdagende werkomgeving en onderzoeksinfrastructuur van topkwaliteit.

Bij VITO werken zo’n 750 medewerkers in innovatieve onderzoeksprogramma’s. Gedreven door globale uitdagingen of gerichte vragen van industriële partners en klanten werken ze innovatieve ideeën uit tot praktische toepassingen. In het multidisciplinaire VITO-team zijn diverse talenten thuis: wetenschappelijke experts, commerciële talenten, analytische geesten, (project)managers, IT-specialisten, …

In de kwaliteitsvolle werkomgeving die VITO aanbiedt, kunnen de beste talenten zich onderscheiden en uitgroeien tot ondernemers van hun eigen onderzoek en loopbaan. We streven naar een ‘world class’-personeelsbestand. Die excellentie en dynamiek maken van VITO een gezonde en wendbare organisatie. Zo kunnen we ons onderzoek toespitsen op de markt, personeel en middelen efficiënt inzetten en gericht focussen op de uitbouw van onze expertisedomeinen.

We gaan resoluut voor impact, op de samenleving van vandaag en morgen. Twee interne strategieën zijn daarbij van tel: duurzame inzetbaarheid en duurzame talentontwikkeling.
Agnes Bosmans
Directeur Human Resources & Algemene Diensten bij VITO