VITO bekroond op onderzoekssymposium in Qatar

Op de prestigieuze Annual Research Conference (ARC), in november 2014 in Qatar, werden twee onderzoekers van VITO bekroond voor hun onderzoek. Zowel Karolien Vanbroekhoven als Bert Claessens won een Regular Poster-award.

Karolien Vanbroekhoven, Program Manager bij VITO, lichtte in haar posterpresentatie op de ARC de omzetting toe van CO2 naar nuttige chemicaliën. Als manager vertegenwoordigde zij VITO-onderzoeker Deepak Pant. VITO wil CO2 als een nieuwe grondstof gebruiken door het via elektrochemische processen om te zetten in nieuwe grondstoffen. Zo komt een alternatief in beeld voor niet-hernieuwbare fossiele bronnen.

In de categorie ‘Computing and Information Technology’ viel Bert Claessens de jury op. De onderzoeker van VITO belichtte in zijn posterpresentatie de expertise van VITO rond zelflerende controllers, die het verbruik van huishoudtoestellen zelfstandig afstellen op de beschikbaarheid van energie. VITO ontwikkelt deze technologie, die wordt onderbouwd door slimme algoritmes, momenteel voor warmtepompen of boilers.

Met haar aanwezigheid op de ARC ondersteunt VITO de mobiliteit van experts tussen België en Qatar. VITO wil graag voortbouwen op de bestaande contacten met de Qatar Foundation, maar ook met verschillende overheidsinstellingen, universiteiten en privébedrijven.

Met haar aanwezigheid op de ARC ondersteunt VITO de mobiliteit van experts tussen België en Qatar.
foto: Bert Claessens en Karolien Vanbroekhoven