VITO en Qatar halen onderzoeksbanden aan

Het Midden-Oosten biedt zich steeds meer aan als een partner voor innovatieve wetenschap, niet het minst in de chemische sector. Onlangs werd een VITO-onderzoeksteam er bekroond voor een onderzoek naar de omzetting van CO2 in waardevolle chemicaliën.

In november 2014 werd Karolien Vanbroekhoven, Program Manager bij VITO, onderscheiden voor haar Regular Poster Presentation tijdens de gereputeerde Qatar Foundation Annual Research Conference (ARC). Tijdens haar presentatie lichtte Vanbroekhoven aan een internationaal publiek van onderzoekers en bedrijven toe hoe zij en haar collega's via elektrochemische processen CO2 omzetten in nuttige chemicaliën. Die kunnen dienen als nieuwe grondstoffen en zijn zo een alternatief voor niet-hernieuwbare fossiele bronnen. De onderscheiding voor het onderzoeksteam van VITO brengt de interactie tussen VITO en Qatar in een stroomversnelling.

Wat doet VITO?

Met de aanwezigheid op de ARC versterkt VITO de mobiliteit van experts tussen België en Qatar. VITO wil graag voortbouwen op de bestaande contacten: niet alleen met de Qatar Foundation, maar ook met verschillende overheidsinstellingen, universiteiten en bedrijven.

De onderscheiding voor het onderzoeksteam van VITO brengt de interactie tussen VITO en Qatar in een stroomversnelling.